Lid worden

Lid worden

Alvorens je beslist lid te worden raden we je aan eerst een aantal keer langs te komen op onze open dinsdag avonden, je kan dan gewoon binnen springen zonder enige verplichting.

Als je na een tijd beslist om vaker langs te komen en genieten van de voordelen voor leden kan je vragen naar een inschrijvingsformulier. Pas na het invullen van dit document ben je officieel lid van brixel.

Hoewel we als organisatie voorzieningen treffen voor onze leden en events organiseren is het vooral aan de leden zelf om te bepalen wat we als vereniging gaan doen.

Lid worden doe je tot het einde van het werkjaar en ons werkjaar loopt van september tot en met augustus. Je kan dus het hele jaar door bij brixel langskomen.

Momenteel hebben we 2 tarieven:

 • Gewone leden (15€/maand)
  Dit is de standaard inschrijving.

 

 • Studenten (10€/maand)
  Geld enkel voor studenten.

 

Als je niet in staat bent om dit tarief te betalen mag je altijd iemand van het bestuur aanspreken, dan komen we vast wel tot een oplossing. Brixel engageert zich om zo open en inclusief mogelijk te zijn.

Soms hebben we ook speciale acties op het inschrijvingsgeld. Zo is het vaak voordeliger om in september meteen voor een jaar te betalen. Houd hiervoor de website of facebook in de gaten rond september.

Bij het inschrijven word je verondersteld om onze statuten en ons huisreglement gelezen te hebben.

 

Voordelen van lid te worden

Door lid te worden geniet je van volgende voordelen:

 • Verzekering:
  Is je experiment misgelopen waardoor je schade aangericht hebt? Geen probleem. Alle brixel leden zijn verzekerd met een wettelijke-aansprakelijkheidsverzekering. Dit geld ook tijdens evenementen georganiseerd door brixel.
 • Vrije toegang tot onze toestellen:
  Je mag vrij gebruik maken van al ons gereedschap en toestellen. Voor sommige toestellen dien je wel eerst een cursus te volgen of heb je speciale goedkeuring van de eigenaar nodig.
 • Toegang tot verbruiksmateriaal:
  Weerstandjes, condensators, knopjes en kabeltjes. We hebben een hoop verbruiksmateriaal ter beschikking waar je als lid gebruik van mag maken.
 • Korting op events:
  Bij sommige events krijg je als lid een korting, of mag je soms zelfs helemaal gratis meedoen.
 • Financiële steun voor je project:
  In sommige gevallen kan je financiële steun krijgen om je project te verwezenlijken of om materiaal aan te kopen voor de space. Vraag er naar bij een bestuurslid.
 • Stemrecht:
  Jij maakt mee het verschil! Tijdens het jaar mag je ideeën opgeven om de space een nog betere plek te maken en tijdens de officiële algemene vergadering stem je mee over het bestuur en de financiën.
 • Deel uitmaken van een warme en gezellige groep:
  Door lid te worden maak je actief deel uit van onze gemeenschap.

 

Checklist voor nieuwe leden

Heb je dit allemaal gelezen en ben je overtuigd om lid te worden? super!

 • Zit je al op onze slack? Dit is in principe de virtuele hackerspace! We praten er dagelijks over tech/geek onderwerpen, helpen elkaar verder met vraagstukken en bespreken we de details van evenementen die we organiseren.
 • Heb je de huisreglementen en statuten al gelezen? Dit is vereist als je het inschrijvingsformulier ondertekend!
 • Heb je jezelf al ingeschreven op onze mailinglist? deze is niet heel actief meer maar we gebruiken hem nog steeds.

 

Betalingsinformatie

Rekeningnummer van brixel vergeten? je vind hem op de contact pagina!