Revenge arcadekast

Om een beetje duidelijkheid te scheppen in wat we zoal doen gaan we regelmatig een van onze projecten in de spotlight zetten.

Vandaag in de spotlight: ๐‘๐ž๐ฏ๐ž๐ง๐ ๐ž ๐š๐ซ๐œ๐š๐๐ž ๐ŸŽฎ
๐†๐ž๐ฆ๐š๐š๐ค๐ญ ๐๐จ๐จ๐ซ: Steve, Jo, Gunter, Kevin

๐–๐š๐ญ ๐ข๐ฌ ๐ก๐ž๐ญ: Deze arcade kast werkte niet meer bij aankomst in de hackerspace. Na onderzoek bleek dat de harde schijf van de computer die in de kast zat gecrashed was. We zijn er in geslaagd om toch nog data van de harde schijf te recupereren en zijn aan de slag gegaan om de originele software terug aan de praat te krijgen. Vermits deze software zoekt naar een hardware dongle op de seriรซle poort was het niet makkelijk om veel te testen gezien je altijd een pc met een seriรซle poort moet hebben. Steve is er in geslaagd om de software te reverse-engineeren zodat deze dongle niet meer nodig is en heeft de software op een thin-client (een kleine, lichte computer) aan de praat gekregen. Nu werkt alles weer zoals vroeger.

๐‡๐จ๐ž ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค๐ญ ๐ก๐ž๐ญ: Er zitten 8 knoppen of kussentjes op de arcade kast. Tijdens het spel moet je indien gevraagd op de juiste kussentjes slaan. De kussentjes gaan naar een controlebordje in de kast die het signaal van de knoppen omzet naar wat de pc ziet als een gamepad, dit is wat de software ziet.

๐–๐š๐š๐ซ๐จ๐ฆ: Voor een deel is het belangrijk dat zo'n kast (en de software) behouden kan blijven, er belanden genoeg van deze machines op de vuilhoop ondanks dat er misschien maar iets kleins aan scheelt en op een gegeven moment is er geen enkele van zijn soort meer over. Anderzijds is het gewoon leuk om dingen uit te zoeken en terug werkend te krijgen ๐Ÿ˜€

๐–๐š๐ญ ๐ฅ๐ž๐ž๐ซ ๐ฃ๐ž ๐ก๐ข๐ž๐ซ๐ฎ๐ข๐ญ?
๐Ÿ’ป Data recovery
๐Ÿ’ป Software reverse-engineering
๐Ÿ’ป Computer hardware en interfacing
โšก Basis elektronica

De oude pc
de nieuwe pc