bestaande controller aanpassen update


Update van 04/03/2019

bestaande controller aanpassen update

Het had de simpelste optie moeten zijn, maar simpel is het allesbehalve.

Vandaag bezig geweest met het proberen klemmen van de flex printjes op de controller. Hiervoor heb ik een 3D design gemaakt dat door het controllerbordje steekt, en de flex printjes op hun plek houd.

Helaas is het zo'n fijn werkje dat de flex printjes ofwel niet helemaal stil blijven liggen, of niet genoeg contact maken, waardoor er soms wel, soms geen registratie van de knoppen is. Om alles nog wat ingewikkelder te maken zijn de gaatjes in het controllerbord zo klein dat de ge 3D printe staafjes te zwak zijn en meteen breken als er te veel beweging in zit.

Iets waar duidelijk nog veel ruimte voor verbetering is.

Verder een prototype gemaakt voor de knophouders. Dus de originele knoppen assemblage kunnen we niet gebruiken omdat deze uitkomen op de flex, en die kunnen we niet aanpassen, dus gaan we het bovenste deel gebruiken zodat de knoppen hetzelfde lijken, maar met een andere schakelaar. Hiervoor moest een koker ontworpen worden zodat het geheel mooi bij elkaar blijft.

Na 13 test versies heb ik een versie gemaakt die vrij stabiel werkt, maar de knop staat wat schuin. Morgen werk ik aan versie 14 (en verder...).